"Българската Коледа" събра над 2 милиона лева за деца с тежки увреждания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:31 / 26.12.2018
3453
Близо 2 млн. лв. събра “Българската Коледа" от началото на 16-ото издание на благотворителната кампания, съобщиха от президентството. Инициативата е под патронажа на държавния глава Румен Радев.

Тази година инициативата е в подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания.

"Българската Коледа" набира средства в подкрепа на деца с тежки увреждания

Сумата от 2 млн. лв. беше достигната след края на благотворителния спектакъл снощи в Народния театър "Иван Вазов“.

До момента са изпратени 560 000 дарителски есемеса на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в края на ноември. В дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 1 330 000 лв., a 35 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg.

Дарения за благотворителната инициатива могат да бъдат правени целогодишно.

На коледния благотворителен спектакъл "Българската Коледа“ присъстваха президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, както и дарители, посланици на кампанията и деца, на които "Българската Коледа" помага.

От сцената на Народния театър послания отправиха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти. Тази година концертът бе излъчен на живо по bTV, bTV Радио и БНР.

Михаела Филева, група "Фондацията“, Графа, Миро, Поли Генова, Орлин Павлов, Тони Димитрова, Орлин Горанов, Еделина Кънева, Теди Кацарова, Детския радиохор на Българското национално радио, както и възпитаниците на Национално училище за танцово изкуство в София, детска вокална група "Бон-Бон“, Латида и хора към Национален фолклорен ансамбъл "Филип Кутев“ посветиха своите изпълнения на нуждаещите се деца и призоваха за подкрепа.

 

Като застъпници на "Българската Коледа“ на сцената излязоха и журналисти от трите национални телевизии БНТ, bTV и Нова ТВ – Николета Маданска, Стефан Щерев, Богомил Грозев, Искра Ангелова, Надежда Узунова, Антон Хекимян, Андрей Захариев и Мартина Ганчева.

Водещи на концерта бяха лицето от новините на bTV Лиляна Боянова и актьорът Владимир Пенев.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).