Българска "Гражданска отговорност" на предното стъкло на камиона-ковчег в Англия! Трагедията е огромна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:03 / 23.10.2019
3924
На този етап не можем да кажем откъде са жертвите и тяхната самоличност. Това ще е дълъг процес. Това заяви пред журналисти Пипа Милс от полицията в Есекс във връзка с открития в град Грейс камион с 39 трупа вътре.  

По думите на полицейския служител това е "абсолютна трагедия и много тъжен ден за полицията в Есекс и обществеността“. Тя потвърди, че на този етап е твърде рано да се говори за националността на жертвите, сред които има и един непълнолетен. Не става ясно обаче кой е открил телата и информирал органите на реда.

По думите на Милс полицията била повикана от линейките на Спешна помощ, която пристигнала първа в индустриалната зона със злополучния камион. Кой обаче е повикал линейките, остава мистерия. Има предположения, че това може да е някой случаен минувач, но също и човек замесен в трагедията. Не е изключено медиците да са повикани от самия шофьор на камиона – 25-годишен мъж от Северна Ирландия. В момента той е в ареста и е разпитван от полицаи.  

От полицията умоляват всеки, който разполага с някаква информация по случая, да съдейства на разследването. Също така още никой не знае колко дни е бил паркиран камионът в парка, преди да бъде открит. Британските медии отбелязват и колко необичаен е маршрутът на камиона. Вместо да влезе във Великобритания през Ламанша или Северно море, той е дошъл от пристанище в Северен Уелс като най-вероятно преди това е бил в Ирландия. Полицията отказва на този етап от разследването да каже какво точно е накарало разследващите да смятат, че камионът, открит в британския град Грейс с 39 трупа вътре, идва от България.  

"На този етап не можем да потвърдим никакви детайли, разследването продължава. Ще съобщим подробности в подходящо време“, каза Пипа Милс, цитирана от "Блиц". Тя отклони въпроса за регистрационните номера на камиона и за неговия маршрут.   На всички кадри, разпространени от световните агенция, камионът "Скания“ е със закрити регистрационни номера. Вижда се обаче, че е с ляв волан.   Освен това по предното стъкло се забелязват характерните български лепенки за "Гражданска отговорност" и за технически преглед.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).