Българка видя цените на храните в Испания, сравни ги с нашенските и се шашна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (39)
14:16 / 14.01.2023
29385
Жена сподели за разликата в цените на две основни храни у нас и в чужбина, а ситуацията събуди въпроси. Искра Урумова публикува снимки във Фейсбук, които показват стойността на кутия с яйца и бутилка мляко. Те са заснети в голяма верига в България и Испания.

От кадрите се вижда, че цената на яйцата в Испания е малко под 4 лева - 3.92 лв., а у нас са цели 5,67 лева. Разликата е 1,75 лева. Стойностите са приравнено по актуалния курс на валутите.

В България млякото също е по-скъпо. Бултилка на Пиренеите се търгува за 1,04 евро (2,04 лева), а у нас разфасовката на популярна марка струва 3.59 лева. 

"Ориентир за цени в Испания и България. Такива ми ти работи", пише Искра Урумова, предаде "Блиц".

Снимките предизвикаха разнопосочни коментари. Едни са съгласни, че у нас е по-скъпо, но според други това не е съвсем така. Те посочват, че в чужбина често другите съпътстващи разходи са по-значими - например тези за жилище.

"Храната в Германия или Испания е много по-евтина за живеещите и работещите там, отколкото храната в България за българите", добавя Урумова.

На друго мнение е Мария Владимирова, която смята, че: "Няма много разлика, с тази разлика, че наемите са по-скъпи и заплатите не толкова по-високи от България".

Виж коментарите (39)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).