България е гореща точка за имунизация, пращат чужденци на ваксина у нас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
14:59 / 11.09.2021
4632
България е гореща точка за имунизации срещу коронавирус, тръбят световни медии. Те изпращат чужденци на ваксина у нас, като обясняват, че страната ни е пълна с количества и от четирите позволени препарата, а желаещи липсват.

Подобна публикация лъсна във водеща национална швейцарска медия. "Ваксинираните срещу COVID в Източна Европа са много по-малко, отколкото в Западна. Особено показателен случай е България: страната е част от Европейския съюз, така че има достатъчно дози ваксини – както във всяка страна от ЕС. И все пак по-малко от 20 процента от хората в България са били ваксинирани досега“, пише в материала на швейцарското радио и телевизия SRF. В него се посочва, че решаваща роля за лошия резултат имат и част от българските лекари, които намирали ваксинацията срещу коронавируса за "ненужна“, като се допълва, че дори лекар по инфекциозни болести, ръководител на COVID сектор в столична болница, "публично сее съмнения относно ефективността на ваксинацията“.

Ролята на доц. Атанас Мангъров е отбелязана и в публикация на агенция Франс прес. В нея се посочва, че по телевизиите "гости често са молени да коментират области извън техния опит или им е позволено да представят научно съмнителни мнения“. "Един от гласовете, поканени да допринесат за телевизионните дебати, Атанас Мангъров, е доцент по инфекциозни болести и ръководител на отделението за COVID-19 в столична болница, но разпространява конспиративни теории за вируса, настоявайки за неносене на маски и че ваксините са ненужни“, пише в публикацията на AFP.

И швейцарската, и френската медия изтъкват, че България е на последно място по брой имунизирани, но е на едно от челните места по смъртност от коронавирус.

Репортаж за имунизациите у нас е публикуван и в Асошиейтед прес. "Стоейки пред разрушената държавна болница в северния български град Велико Търново, главната медицинска сестра на ваксинационното звено изразява тъжна реалност за своите съграждани: "Те не вярват във ваксините“, започва материалът.

Виж коментарите (3)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).