Българите, заловени на яхта с 11 тона хашиш, отказаха подкрепа от нашите власти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:44 / 30.11.2018
4203
Двамата българи, заловени на яхта, превозваща 11 тона хашиш, са отказали подкрепа от българските власти. В момента са в затвора в сицилианския град Рагуза. Двамата мъже, които са от Варна, бяха задържани вчера при акция на испанските и италианските власти. Плавателният съд е плавал под холандски флаг край Сицилия. На него бяха намерени 400 пакета хашиш от 7 вида.

Каналът около сицилианския остров се оказа магистрала за международен трафик на наркотици. Сънародниците ни са се опитали да потопят яхтата, когато са видели наближаването на полицията, а органите на реда реагираха, защото бяха получили конкретен сигнал от испанските си колеги.

Случаят на българи, които прекарват яхти, не е нов за Италия. Преди около десетина имаше една много мащабна операция, наречена "Кокаиновите крале". Тогава бяха арестувани повече от 30 човека, а над половината от тях бяха българи. Между тях беше и небезизвестният Евелин Банев – Брендо. Тогава те прекарваха по същия начин – с луксозни яхти наркотици от Латинска Америка, Испания, Италия и към България. А този път става въпрос за хашиш, който вероятно се отглежда в Северна Африка и се прекарва по маршрут от Мароко, през Либия към Европа.

Източник: Нова тв

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).