Българи, румънци и сърби масово се отказвали от почивките си в Гърция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
11:52 / 03.07.2020
18858
Българи, румънци и сърби масово се отказват от почивките си в Гърция. Това пише сайтът voria.gr. Най-засегнати са хотелиерите на островите Тасос и Самотраки и те се опасяват, че редовните им гости това лято ще изберат други страни за отпуските си. Причината за отмяната на резервациите е решението на гръцките власти да оставят да работи до 15 юли само един граничен пункт на българо-гръцката граница, този при "Кулата-Промахон".

Президентът на Асоциацията на професионалистите в Самотраки Янис Глиниас призова за отваряне на граничния пункт Маказа-Нимфея и там да се монтира същата техника, каквато има и на Кулата-Промахон. "В противен случай ще имаме отлив от туристи към други райони и евентуално към други страни“, предупреждава браншовикът, цитиран от гръцкия сайт.

Той подчертава неудобството, което изпитват румънците и част от българите решили да отидат на Самотраки, защото ще трябва да обикалят над 200 км, за да стигнат до Кулата. Хотелиерите от двата острова в Бяло море смятат, че е проявена небрежност относно функционирането на граничните пунктове. Те и големият брой граждани от България и другите й съседни балкански страни, които в минали години всяко лято са идвали там на почивка.

Търсенето засега от страна на западноевропейците е анемично, отчитат от туристическия бранш в Северна Гърция. Заради коронавируса засега хотелите в Тасос са пълни само на 20%, заради резервации направени още през февруари. Сега вече хората предпочитат да правят резервации в последната минута.

Виж коментарите (9)

Още по темата (463):
25.08.2021 Германец от морето: На българите не им е лесно, но мъжки стискат зъби, не се оплакват и продължават напред
18.08.2021 Протести блокират важни бургаски пътни отсечки
04.08.2021 Спасиха Старосел!
13.07.2021 Всичко за летния грип и какво да правим, ако сме на почивка
12.07.2021 Цяла седмица жега
10.07.2021 Засилени проверки по морето
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).