Бъчварова: Обществото ни боледува и нашата мисия е да го излекуваме

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:04 / 13.03.2015
1392
Обществото ни боледува и нашата мисия като хора, които служат на държавата и като граждани, е да го излекуваме. Това каза по време на откриването на плоча в памет на спецполицая Емил Шарков, Румяна Бъчварова, вицепремиерът и министър на вътрешните работи. Тя заяви, че това няма да стане бързо и лесно, но ако всички носим тази отговорност, обществото ни ще върви напред.

"Не познавам Емил Шарков, научих за него преди година покрай трагичния инцидент, но днес съм тук, не защото е редно един министър на вътрешните работи да бъде там, където негов служител е загинал, а защото чувствам своето присъствие като човешки дълг. Забелязах, че е роден на датата, на която съм родена и аз и днес, когато приемам поздравления, за него говорим в минало време - това е крайно несправедливо. 

Мога да изразя съчувствието си към близките на Емил Шарков и си мисля, че по някакъв начин разбирам и уважавам техните чувства. Изразявам своя поклон за това, което той е направил. Той е пример за доблестен боец. 

Не трябва да го забравяме и съвсем в човешки план поемам отговорността си за живота на всички хора, които са избрали професията и осъзнали риска за живота си в името на това да служат на обществото. Случката в случая тук, преди година, се дължи на един болен човек. Бог да дава сили на близките и приятелите му да продължат и да не го забравят", каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.


Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
До 2026 г. изплащат пенсиите чрез пощите, предлагат да се удължи ...
Българин е похарчил 2 600 лева за бургери
Борисов: Cрамота e да съм на един плакат с Денков
Подробности за инцидента на Централна гара в София 
Царуването на парите в брой е към своя край, скоро ще бъдат помет...
Запомнете тези четири дати през юни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).