Брат и сестра останаха на улицата! Твърдят, че са жертви на имотна измама

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
21:38 / 21.05.2019
4271
Брат и сестра остават на улицата, след като с изненада научават, че родният им дом в столичния квартал "Лозенец" е преподаден няколко пъти от непознати. На финала багер влиза в имота им и разрушава къщата. Двамата дори не успяват да изнесат вещите си, предава Би Ти Ви.

"Все едно ти се срива целият досегашен живот и го виждаш – ето така. За нас това е жив организъм, който пред очите ни е убит", разказват Попови.

Двамата твърдят, че всичко започнало с фалшифициране на техните подписи преди 8 години. Тогава в наследствената им къща идват мъж и жена, които се представят за служители от общината, извършващи актуализация на имота. Показали папки със скици и квадратура. Поискали Кръстьо и Антоанета да се подпишат, че данните отговарят на истината. Те го направили. Според тях след това подписите им са откраднати и нанесени неправомерно върху предварителен договор за покупко-продажба на имота. Според документа от 2011 г. Попови продават имота от 336 квадратни метра срещу 180 хиляди лева. Получили парите в брой.

"Това е напълно фалшив документ, ние дори не познаваме тези, тази купувачка не сме я виждали, никакви пари не съм ѝ давал, защото никога не сме продавали тази къща. Нито сме я продавали, нито сме имали намерението да я продаваме. Просто тя е била харесана от някого", казват още братът и сестрата.

Криминалистът Сашо Атанасов смята, че е възможно двамата да са се подписали върху празен лист без да подозират.

Следват 7 години съдебни битки. През 2018 г. Попови губят делото за имота. Новият собственик е жената, която твърди, че им дала 180 хиляди лева. След финала на съдебната сага започват препродажби на имота.

А след като къщата на Попови беше съборена, имотът вече е заграден и под охрана. Бригадирът на обекта разказва, че теренът се готви за строителство.

"Предполагам жилищна сграда, какво може да се строи в този район", коментира наблюдаващият инженер на обекта Йордан Стоянов.

Междувременно е образувано досъдебно производство за измама срещу неизвестен извършител. От районната прокуратура казаха, че към момента няма привлечен обвиняем.

Междувременно Антоанета и Кръстьо остават на улицата.

"Ние се чувстваме измамени от мафията, освен това се чувстваме предадени от съда, от прокуратурата и от полицията", казва Антоанета. Според брат ѝ – Кръстьо, това е едно от най-страшните неща, които са им се случвали.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).