Борят задръстванията на "Капъкуле" и "Капитан Андреево"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:33 / 01.11.2022
1220
Подобряване на преминаването през българо-турската граница с автомобилен и жп транспорт и намаляване на задръстванията обсъдиха транспортните министри на двете страни Христо Алексиев и Адил Караисмаилоглу. Сред темите на срещата на граничен пункт "Капъкуле" е и възможността за изграждане на нов железопътен граничен преход между България и Турция.

Целта на срещата между двамата министри е да се избегнат огромните опашки на пунктовете "Капъкуле" и "Капитан Андреево". Те са свързани със засиления трафик, който се очаква през следващите месеци.

Според изнесените данни само през октомври са обработени със 100 хиляди товарни камиона повече в сравнение с октомври м.г. Министрите са разговаряли и за актуализиране на сключената още през 2006 г. спогодба за жп връзката Свиленград - Капъкуле и за обслужване на гарата от турска страна.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).