Борисов благодари за отпадането на мониторинга към България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:43 / 23.10.2019
2110
Отпадането на механизма е нещо добро, но това трябва да ни амбицира още повече. Всеки ден, всеки час да се борим за върховенството на закона, за борбата с корупцията и контрабандата. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание пред журналисти по повод вчерашното предложение на Европейската комисия да отпадне Механизмът за сътрудничество и проверка за страната ни.

Премиерът Борисов поздрави всички, които са работели усърдно и са направили така, че България да има добър доклад.

"Искам да поздравя всички, които работиха толкова усърдно - на Външно министерство, вътрешното, на правосъдието... А и към Станишев мога да изкажа благодарност, Тимерманс, Жан-Клод Юнкер и всички, които направиха така, че да имаме добър доклад за България", каза той.

Премиерът обаче изрази съжаление, че някои политически опоненти реагират, че все едно нещо лошо се е случило и  изтъкна, че в доклада никъде не се споменава правителството, а е написано за България. "Утре ще дойдат да управляват, ще имат една държава, която не е под ударите на механизма", посочи още Борисов.

По думите му с отпадането на механизма се е случило нещо хубаво за България, но въпреки това съжалява за отделянето ни в случая с Румъния. "Не е хубаво, защото трябва да вървим със съседите и Балканите заедно, за да има просперитет в този регион", каза Борисов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).