Борисов: Животът ще ни го върне за телешкия възторг по партията на промяната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
19:36 / 15.11.2022
6575
Ние българите си получихме това, което си търсехме. Животът ще ни го върне за телешкия възторг по партията на промяната. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при включване на живо във Facebook по повод скандала с Кирил Петков в Народното събрание заради точката за намаляването на вредните емисии в енергетиката от Плана за възстановяване и устойчивост. 

Той обвини договарянията на "Продължаваме промяната", които ще имат сериозни последствия за България.

"Така си дадохме мощностите, без да имаме заместващи такива. На нас ни трябва да намаляваме енергоемкостта на българските потребители. Санирането е най-добрата социална политика. Мачът е свирен, това е приключено. Енергетиката на България през 2025 г. ще се превърне във вносител и ако си го представим днес, това е автоматичен режим на тока.

Това са предложили Кирил Петков и Асен Василев. Ние, българите, си получихме това, което си търсихме. При най-добрата сметка, при 2019 г., както е базовата, както пише в договора са над 2-3 хиляди мегавата. В най-добрият случай ще остане малката американска централа при тези сметки. Не можем да се сърдим на комисията, тя е водеща за зелената сделка. Една дума няма да чуете да кажа срещу комисията", заяви Бойко Борисов.

"Така навремето си дадохме четири реактора. В живота всичко се плаща. Да видим след 2025 година как ще издържат металургичните предприятия. Надали на Румен Радев ще му е приятно по време на служебното правителство да му закичат закриването на енергетиката", добави эоще Борисов.

"2025 г. централите ще бъдат спрени, ще внасяме ток и водещата ни роля приключва", заяви лидерът на ГЕРБ.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).