Борисов: Ще си изпълним ангажиментите, изпреварваме Румъния

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
17:23 / 16.11.2017
5217
Премиерът Бойко Борисов коментира мониторинговия доклад на Европейската комисия, като се ангажира страната ни да изпълни всички поети ангажименти към Брюксел до края на 2018 г.

"Ще си изпълним ангажиментите. Виждате, че пак изпреварваме Румъния. Убеден съм че към края на 2018 г. ще сме извършили всичко така, както го иска ЕК. Оптимист съм. В Брюксел са убедени, че всичко, каквото трябва, ще го свършим", каза Борисов.

Опозицията у нас определи документа като провал, а управляващите увериха, че са доволни от оценката
"Докладът е обективен. На разговора с вицепремиера Тимерманс преди няколко дни в Брюксел той отчете, и това го каза и публично, че от май месец насам има напредък", допълни още Борисов.

Той заяви, че институциите у нас били достатъчно убедени и мотивирани и в Брюксел знаели, че ще направим нужните промени и реформи.

"Мисля, че политическата оценка е достатъчно добра, за да сме оптимисти и да ни амбицира да работим по-добре", каза той.

По повод изказването на президента Румен Радев, че политиците трябва да се отчитат пред гражданите, а не пред Брюксел, Борисов коментира, че и двете са еднакво важни.

Източник: bTV


Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).