Борисов: Резултатите от гласуванията на ПП будят страховито недоумение у техните поддръжници

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:49 / 05.11.2022
2473
Резултатите от гласуванията на "Продължаваме промяната" будят страховито недоумение у много техни поддръжници. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Много съм щастлив, че ЕС и НАТО бяха подкрепени с огромно мнозинство. За еврозоната 157 "за“ – ГЕРБ – СДС, ДБ, ДПС и "Да, България“. Четворна коалиция подкрепяща членството ни в двата съюза“, съобщи той.

"Антикорупционна коалиция - ГЕРБ,БСП, ДПС, ДБ, "Български възход“ - приети в правна комисия и двата закона на ПП и на Министерския съвет. Огромна антикорупционна коалиция. Тук буди недоумение – "Продължаваме промяната“ не участват в правна комисия по техния закон, а в комисията за МВР, г-н Петков предлага да не се разглежда изобщо. Сиреч - основната им опорка в предизборната кампания я заличих с един замах“, изтъкна Борисов. 

Той коментира и военната помощ за Украйна.

“Украинското знаме седи от първия ден в централата на ГЕРБ. Огромно мнозинство, огромна коалиция - 175 "за". Тук също буди недоумение, че само 44 депутата от ПП са го подкрепили. "Против" коалицията "Възраждане" – БСП“, обясни Борисов.

"Втората част на ескадрилата F-16, която ни дава пълноправно участие с един от най-модерните самолети на въоръжение в НАТО при нашите съседи, също огромна подкрепа. От "Продължаваме промяната“ са 33, които подкрепят от 53. И въпреки това коалицията е огромна. Против - Асен Василев. Хубава работа - този, който заплашваше с Магнитски всички. Много са ми интересни десните и демократичните, всички, които живееха с илюзията, че "Продължаваме промяната“ е проамериканска и проевропейска партия. Резултатите будят страховито недоумение в много техни поддръжници“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

“Трябва да съставим правителство, народът се измори от избори. Ако не стане с първите два мандата, трябва да опитаме с трети. Дори трябва да се говори с президента, за да съставим правителство с третия мандат", подчерта Борисов.

Виж коментарите (1)

Още по темата (876):
06.06.2023 Кирил Петков: Връщаме силата на парламентарната република
06.06.2023 Мария Габриел: Доказахме, че с диалог и разум можем да постигнем резултати
06.06.2023 Напрежение пред сградата на парламента
05.06.2023 Проф. Дичев за правителството: Намери се компромис, който позволява страната да тръгне напред
01.06.2023 Десислава Атанасова след боя в НС: Това управление на държава ли е?
30.05.2023 Политолог: Последните събития ще мобилизират електората за радикална
промяна
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).