Борисов: Предлагам на лидерите на партиите да се дръпнем назад. Ранното ми пенсиониране се оказа неправилно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:17 / 04.10.2022
8587
Първи коментар на ГЕРБ след парламентарните избори.

Тези избори показаха, че народа на никой не даде самостоятелно право да управлява. Народът каза стига сте враждували и намерете начин, защото всички избиратели страдат еднакво, каза Бойко Борисов в началото на брифинга. 

"80% от хората казаха пред социологическите избори, че искат правителство. Никой не иска нови избори. Предлагам на лидерите на останалите партии да се дръпнем назад. Ранното ми пенсиониране се оказа неправилно", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Затова ще предложим както беше през 90-те години - контактна група и преговарящи екипи, включително ще поканим хора с безспорна репутация по антипутиновата тема - Плевнелиев, Соломон Паси и т.н. и те да са модератори на политическите разговори между партиите. Ще приемем тяхната социална програма, ще подкрепим съдебната реформа на ДБ, но не бе условия", добави бившият премиер.

Бойко Борисов изтъкна, че най-важното в момента е кой е с Путин и кой не е с него, както и кой е на страната на Украйна и кой не. "Нека това да е първата тема, по която да си заявим позициите. Българският народ ясно показа на изборите, че 77% са за евроатлантически ориентираните партии - близо 3/4 от населението е за продължаване на този път", допълни той.

Като втора важна тема, лидерът на ГЕРБ посочи цени и инфлация. "Колко е ужасно това, което ни завеща правителството на Промяната. Асен Василев знае какъв обран бостан остави, затова вика нека те да се оправят, ние сме обидени на народа. Държавата изглежда отвратително. Това може да се реши с редовно правителство. Веднага да заявим, че влизаме в Еврозоната", предлага още Борисов.

Не виждам никакъв изход. Вариант ГЕРБ с ДПС или с Янев, или "Възраждане" да управлява няма как, защото ние сме най-евроатлантически ориентирани. Но, не виждам друг вариант за управление - ако те ни откажат на нас, после ние ще откажем и на тях. И ето ги новите избори, а войната е тука", допълни той.


Виж коментарите (2)

Още по темата (981):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
27.12.2022 Юрий Асланов: Беше глупаво да се правят промени в Изборния кодекс
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
14.11.2022 Красен Кралев: Да говорим, че хартиеният вот е фалшифициран, означава да кажем, че 100 000 български граждани са корумпирани
Още новини от Национални новини:
Официално: Известен наш икономист влиза в надпреварата за евроизб...
Експерт: За да живеете 6 месеца без доходи, трябва да имате създа...
Откриха важен документ, свързан с личния живот на баба Ванга
Различни цветове на бюлетините на изборите за национален и Европа...
Това е новият изпълнителен директор на ДФ "Земеделие"
Имунизират новородени две седмици по-рано от предвидентото


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).