Бойко Борисов и Димитър Николов откриха училището на бъдещето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:26 / 11.09.2018
3986
Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас вече е факт! Преди минути новото учебно заведение бе официално открито от министър-председателя Бойко Борисов, кмета Димитър Николов и министъра на образованието Красимир Вълчев, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Днес е изключително важен ден. Откакто съм кмет, няма друг такъв случай толкова бързо да се вземе решение и да се изгради ново училище. Благодаря за подкрепата на държавата. Това е началото на новото технологично обучение на Бургас. Тук след 5 години ще бъдете толкова добре подготвени, ще пишете кодове. Благородно ви завиждам, гордея се с вас“, каза на официалната церемония бургаският кмет.

Четирите сгради на гимназията са обновени и модернизирани, съобразно изискванията на IT гимназията. Поставени са топлоизолация и хидроизолация на стените и покривите, нова дограма, енергоефективно осветление, нови отоплителни и електрически инсталации. Вътрешните помещения са ремонтирани, обзаведени и оборудвани с най-модерна техника - компютри, 3D принтер, мултимедийни екрани и интерактивни дъски, система за видеоконферентни връзки, роботизирани системи и др.

Старата столова се превърна в съвременен училищен ресторант. Общежитието - в модерни стаи за настаняване на учениците, които не са от Бургас. Гимназията разполага още с нов физкултурен салон, нови кабинети и компютърни зали в училищния корпус, учебна фирма с лекционна зала, помещения за самоподготовка и високотехнологична лаборатория по роботика.

Просторният двор вече ще предлага на учениците богати възможности за спорт със своите нови игрища по волейбол, баскетбол, футбол и фитнес площадка. Нови алеи, зеленина и беседки ще предразполагат гимназистите към занятия на открито и отдих в свободното време.

За сигурността на модерния кампус ще се грижи 24-часова охрана и видеонаблюдение в сградите и на двора.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).