Бивш енергиен министър: Това, че няма бюджет не е краят на света. Минахме всички зими, и по-тежки е имало

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:37 / 14.11.2022
915
Ще ускори ли социалното недоволство преговорите за правителство и какви са рисковете за парите ни, ако не се състави редовен кабинет? Отговори на тези въпроси потърсиха в студиото на "Здравей, България" бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски,  икономистът Евгений Кънев, бившият зам.-министър на финансите и бивш депутат Георги Кадиев и Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал в България.

"Всяка година, през последните 30 години, по това време синдикатите стачкуват. Те искат нещо, правят нещо, имат тежка дискусия по студиата. Твърдят, че идва тежка зима, държавата няма да я преживее. Минахме всичките зими. И по-тежки имаше. Това, че няма бюджет не е краят на света", посочи Мирослав Севлиевски.

По думите на Георги Кадиев Министерството на финансите е сбъркало. "Те направиха три варианта. Направиха един вариант и излязоха на дефицит 6,6 на сто. Уплашиха се. При втория вариант се уплашиха от дефицит 3 процента след намаляване на разходите. И накрая направиха най-лесното – сервираха стария бюджет".

"По принцип има доста голяма откъснатост между социалните искания на синдикатите и дневния ред на политиците. Пред политиците оцеляването е най-важната задача, предвид разместванията, които се случват постоянно през последните две години. От тази гледан точка не очаквам да има нито време, нито нагласа, нито някакво експертно усилие да се прави нов бюджет. Мисля, че ще се продължи стария", подчерта Евгений Кънев.

"Удължителен закон, с който да се продължи действието на настоящия бюджет е единственият възможен вариант", категоричен беше и Добрин Иванов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (664):
09.04.2024 Средната заплата в Пловдив в края на миналата година е достигнала до 1 830
лева
25.03.2024 Рекорден брой българи са си купили стаж за пенсия
22.03.2024 НОИ с информация за изплащане на болничните
02.01.2024 Добра новина за бъдещите пенсионери, но не на всички ще се хареса
30.12.2023 Посочиха кои българи ще страдат най-много през 2024 г.
29.12.2023 Външният дълг на България е над 30 млрд. лева
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).