Бимбалов: Русия има интерес в България да има дестабилизация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:26 / 04.10.2022
978
Ако не можем да изберем свои представители във властта, трябва да го направим следващия път, когато и да е той, каза в предаването "Събуди се, София“ по БНР рекламистът Радослав Бимбалов.

"Нека не забравяме, че тези избори, които се случиха онзи ден, бяха предизвикани не от хората, не беше свалено правителството с протести от избирателите. Правителството беше свалено с активните действия на президента Радев, ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане“. То беше свалено отвътре“, добави Бимбалов.

По думите му, "чертаенето на червени линии не помага“.

"Аз мисля, че по-големият проблем е, че нямаше яснота партиите какво искат да постигнат с тези избори. Защо не се постараха да активират огромния процент негласуващи на предходните избори, напротив хвърлиха всички усилия да стегнат своите твърди електорати“, добави Радослав Бимбалов.

Според него, големият проблем в България не е купения вот.

"Това са предполагам 7-8 махали, с ромско население, които са основният склад за гласове. Всъщност най-големият процент гласуващи е т. нар. контролиран вот. Това са хора, които биват по един или друг начин водени от конформизма, който е най-големият проблем на обществото. Конформизмът, който създава политически чудовища и ги държи на власт с години“, добави Бимбалов.

"Вижте в момента има една голяма сила, която печели от нашата нестабилност и тази сила се нарича Русия. Русия има интерес България да има дестабилизация, защото ние сме стратегическа брънка в Европейския съюз и в НАТО и хич не сме маловажни. Тази дестабилизация бива извършвана активно с участието на Кремълските интереси. Те биват прокарвани в България от години – и през ГЕРБ цяло десетилетие, и през мълчаливото съгласие и участие в общинските игри на ДПС, в момента активно и от проруската партия "Възраждане“, и от позицията на българския президент“, каза Радослав Бимбалов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).