ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Безумна ревност след получен СМС е вероятната причина за убийството на Калина
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:51 / 17.01.2019Коментари (0)12315
© Фейсбук
Младата жена, открита мъртва в столичния квартал "Банишора", е убита от ревност. Това съобщиха от прокуратурата за Нова тв. Конкретният повод за ревността е получено съобщение във Viber, което мъжът настоял да прочете и да разбере от кого е. След като приятелката му Калина Симова отказала, той се ядосал и я убил. 

Към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства, че приятелят на убитата жена - Васил Василев, е извършител на убийството. Повдигнато му е обвинение и е задържан му под стража за 72 часа. След това ще бъде внесено с искане за постоянен арест, съобщиха от прокуратурата.

Мъжът твърдял пред полицията, че не помни нищо. Пил успокоителни, след което направил опит за самоубийство с въздушна пушка, но има само драскотина. В момента той е в "Пирогов" в стабилно състояние. След като убил приятелката си, 23-годишният мъж написал съобщение на баща си, че се е скарал с нея, тя паднала и посиняла. Написал му още, че възнамерява да се самоубие. Бащата подал сигнал на телефон 112.

Това е вторият опит за самоубийство на Васил. Преди две години, след скандал с негова партньорка, отново заявил пред близките си, че има намерение да отнеме собствения си живот.

Жертвата и убиецът се познавали от три месеца. Почти веднага заживели заедно в апартамента на младата жена - 26-годишната Калина. Тя била счетоводител, а той – готвач. И двамата карали сноуборд. Съседите не са чували да се карат. Не е ясно дали върху Калина е упражнявано системно домашно насилие. В МВР не са постъпвали сигнали. 

Жената беше открита в апартамент с множество следи от насилие, включително и от душене. Васил бил в съседната стая. Когато полицията пристигнала на адреса, вратата била заключена и се наложило да бъде срязана. 

Само за миналата година в България са убити 35 жени. Това отчитат по медийни публикации от Българския фонд за жените. А от началото на 2019 г. жертвите вече са две. Данните показват, че всяка четвърта българка е жертва на домашно насилие.

Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
ГРАДОВЕ:
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: