Бабата затворник на собствената си дъщеря, възкръсна!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:09 / 31.01.2019
39118
Измъчваната и държана месеци в плен баба Марийка буквално възкръсна!

85-годишната жена вече живее в старческия дом в град Златарица (Великотърновско) изумява персонала с бързото си възстановяване. "Много добре се чувства. Възхитени сме колко бързо се подобри физически и психически. Раните по краката й зараснаха и вече нормално се движи. Свикна и с другите хора в дома, толкова бързо се адаптира, че вече завърза приятелства", сподели с усмивка пред "България Днес" Мария Градева, директор на дом за стари хора "Донка Паприкова" в Златарица.

85-годишната Марийка Станчева близо година е била бита, психически тормозена и държана гладна и на студено от дъщеря си Снежина. За страховитата история в къщата на ужасите във великотърновското село Росно става ясно, след като 56-годишната дъщеря умира от рак и няма близък, който да потвърди смъртния акт. Тогава властите и полицията откриват бабата в ледена стая и едва държаща се от глад, защото получавала по филийка хляб на ден, както и малко вода в кофичка за кисело мляко. Приживе Снежина кара майка си да продаде имотите си, взема й личната и дебитната карта й прибира цялата пенсия.

Освен всичко останало възрастната жена има и измръзвания на крайниците. След кратко лечение в болницата във Велико Търново баба Марийка е настанена в старческия дом. Там активно участва в социалния живот и впечатлява със своята енергичност.

"Жената не иска да се връща назад в спомените за това, което й се е случило. Затова и не говорим на тази тема. Преживяла е много, но сега всички сме щастливи, че е добре", каза още Градева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).