БГ правосъдие! Скандална присъда за шофьорка, убила 2 жени в населено място със 102 км/ч

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
08:35 / 12.10.2023
9790
Скандално дело започва в Апелативен съд Пловдив днес от 10.30 часа. То е образувано по протест на Окръжна прокуратура – Пазарджик и жалби на близки на пострадалите срещу наказанието на водачката на МПС Д. В. от 3 години условно лишаване от свобода с изпитателен срок от 5 години и лишаване от право на правоуправление на МПС за 6 години считано от влизане на присъдата в сила.

Шофьорката е призната за виновна от Пазарджишкия окръжен съд в това, че на  24.05.2020г. около 19:00 часа в с. Дебръщица, обл. Пазарджик, на ул.“Първа“ пред №65 при управление на лек автомобил "Фолксваген Кадди“ с пловдивска регистрация е нарушила правилата за движение по пътищата, като е управлявала колата с превишена скорост, а именно - 102 км/ч, при максимално разрешена 50 км/ч в населено място и е изгубила контрол над управлявания автомобил.

Вследствие на превишената скорост, като е напуснала пътното платно, е предизвикала пътнотранспортно произшествие, при което е ударила управлявания от нея лек автомобил в оградата на недвижим имот и е блъснала стоящите пред имота четири жени и по непредпазливост е причинила смъртта на две от тях и е ранила тежко останалите.

В Окръжен съд – Пазарджик делото е протекло като съкратено производство, след като подсъдимата е признала вината си и фактите по делото. При тези данни и като е дал превес на смекчаващите отговорността обстоятелства, съдът е определил на Д. В. наказание от четири години и шест месеца лишаване от свобода.

С оглед характера на производството съдът е приложил разпоредбата на чл.58а ал.1 от НК и е намалил размера на определеното наказание лишаване от свобода на подсъдимата с една трета, така, че наказанието на подсъдимата за извършеното от нея престъпление е станало три години лишаване от свобода и е приложено отлагане на изтърпяването с 5 години.

Шофьорката на автомобила е 45-годишна. Тя е пътувала с мъжа, с когото живее на семейни начала и 7-годишното им дете. Тримата не са пострадали, а алкохолната проба на жената е отрицателна.

Виж коментарите (9)

Още по темата (2):
12.10.2023 Шофьорката, убила две жени, направила опит за самоубийство
25.05.2020 Тежка катастрофа до Пазарджик, една жена загуби живота си
Още новини от Национални новини:
Страшен порой се изля над столицата
Изтеглиха номерата на партиите и коалициите за изборите
Автомобил се вряза в мантинелата на автомагистрала "Тракия"
Въвеждат се временни противоепидемични мерки
Важни съвети при гръмотевични бури
ТИР катастрофира на магистрала "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).