Атрактивно военно учение на тактическата група за спецоперации

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:15 / 23.06.2016
3496
Областният управител Здравко Димитров присъства на учението "Inflexible Courage", което се проведе в пазарджишкото село Црънча. На военния полигон на Специализирания учебен център бяха и министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, бригаден генерал Явор Матеев, командир на 68-ма бригада, адмирал Пламен Манушев, депутат от 43-то НС, много военни и чуждестранни гости.

Учението беше проведено от тактическата група за специални операции към 68-ма бригада "Специални сили". В него участваше авиационна, транспортна и специализирана техника.

Във военното учение бяха демонстрирани скокове с парашут от самолет С 27 "Спартан". Бяха изпълнени специализирани операции по обезвреждане на терористи и освобождаване на заложници, десантни щурмове, разузнаване, ръкопашен бой, стрелкова подготовка и оказване на медицинска помощ.

Неутрализирана беше въоръжена група терористи, които бяха взели за заложници пътнически автобус. Имаше и акция за освобождаване на заложници с помощта на снайперисти, които бяха спуснати от хеликоптер"Кугър". 

В акцията се включи и група за бързо реагиране с бронирани автомобили картечници и беше показана военна техника и снаряжение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Неприятно за пациентите: Плащането на зъбни протези от Здравната ...
Изнудват бивш министър с порно
Нова мода завладя пазара на имотите
42-годишен баща се бори с коварно заболяване, има нужда от нашата...
В сезона на ухапванията, такса "вадене на кърлеж" ядоса майка
Първи подробности за тежката катастрофа край "Маказа", има много ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).