Атанас Бобоков, Красимир Живков и Николай Миховски остават в ареста

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:27 / 18.08.2020
4305
Апелативният специализиран наказателен съд, 1-ви въззивен състав, отмени протоколно определение по нчд №2088/2019 г. по описа на Специализирания наказателен съд, с което са били изменени изтърпяваните мерки за неотклонение на обвиняемите Красимир Живков, Николай Миховски и Атанас Бобоков от "задържане под стража“ в "парична гаранция“, както следва в размер на 80 000 лева, 300 000 лева и 700 000 лева, като вместо това остави без уважение молбите на обвиняемите Живков, Миховски и Бобоков за изменение на мерките им за неотклонение от "задържане под стража“ в по-леки такива, съобщава БГНЕС.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

На заседанието на съда днес стана ясно, че още едно лице е с обвинения за участие в престъпната група за внос на отпадъци, става въпрос за ботевградският бизнесмен Васил Коцев. Това стана ясно от думите на прокурор Мария Дойчева. Апелативният спецсъд днес разгледа мерките за неотклонение на бившият вече зам.-министър Красимир Живков, Николай Миховски и Атанас Бобоков.

"Последно са изменени обвиненията на привлечените вече към наказателна отговорност лица, като е включено още едно лице за член на организираната престъпна група, а именно Васил Коцев. Това е лицето с прякор "синът на зам.-министър Живков", който е бил покровителстван от него", посочи тя пред журналисти.

На 30 май говорителят на главния прокурор Сийка Милева съобщи, че обвиняеми са 10 души по случая с организираната престъпна група за внос на отпадъци, 7 за участие в престъпна група с користна цел и с участие на длъжностни лица.

Днес Дойчева посочи, че Коцев има обвинение за член на организирана престъпна група, както и за вторични престъпления с фирмата за престъпления против околната среда. "Той е бил обвинен по досъдебно производство, наблюдавано в Софийска районна прокуратура, което е било обединено миналия месец към материалите по делото от наблюдаващите прокурори по настоящото досъдебно производство, и вече е привлечен и за участие в група, юли месец тази година, след обединяване на досъдебното производство", обясни тя.

На заседанието стана ясно, че миналата седмица по-долната инстанция - Спецсъдът, е изменил мярката на Атанас Бобоков от "задържане под стража" в гаранция от 700 000 лв. Мярката на бившият зам.-министър Красимир Живков е била изменена в 80 000 лв. гаранция, а на Николай Миховски - в 300 000 лв.

Апелативните магистрати заседаваха след протест на прокуратурата срещу определението на спецсъда, има и жалби на защитата. Прокуратурата поиска определението на спецсъда да бъде отменено, и да продължи действащите към момента мярка "задържане под стража" за тримата.

Виж коментарите (0)

Още по темата (257):
08.11.2023 Пламен Узунов осъди прокуратурата: ВКС потвърди решението на апелативния
съд
08.02.2023 Адв. Емилия Недева за случая "Узунов – Бобоков": Не остана принцип от "Римска харта" на европейските прокурори, който гл. прокурор Гешев и спецпрокуратурата да не са нарушили
06.02.2023 Прокуратурата прекрати разследването срещу Пламен Бобоков и Пламен Узунов
30.12.2021 Пламен Узунов и Пламен Бобоков осъдиха прокуратурата заради бавното развитие нa дeлoтo им
13.05.2021 Янаки Стоилов поиска проверка на твърденията на Светослав Илчовски
10.05.2021 Миню Стайков за твърденията на Илчовски: Нямам сестра
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).