Асен Василев ще съди журналист

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
15:55 / 26.01.2024
2441
Финансовият министър коментира ситуацията около зародилия се скандал, свързан със сградата на "Чаталджа" 3. Пред журналисти в парламента той обяви, че ще съди журналистът Атанас Чобанов заради публикации, в които се твърди, че притежава офшорна фирма.

Той каза още, че е излязъл от фирмата още през 2021 година. По думите му в Търговския регистър е трябвало да бъде отразено това обстоятелство от следващия собственик: "Защо не е, не мога да кажа, нямам отношение към въпросните фирми". 

Попитан за имота на на столичната улица "Чаталджа" 3, Василев бе категоричен: "Не съм живял на този адрес".

"Влязохме в една сграда, която една година беше на пазара, никой не я беше купил. Тази сграда имаше нужда от тотален ремонт. Това се вижда от банковия кредит, който беше взет, който включва под 30% от банковия кредит е за покупка на сградата, останалото е за ремонта, който направихме. 

Той каза, че последно е влизал в имота през септември миналата година, когато сградата е била ползвана като офис на "Продължаваме промяната". 

Василев отрича да познава или да се е срещал с Цветелина Арнаудова, каквито твърдения се появиха в различни медийни публикации и коментира ситуацията с винетките:

"Доколкото всички видяхте, въпросните неща, които бяха свързани с ТОЛ управлението, стана ясно, че по европейска директива така или иначе не се прилага ЗОП, а се прилага еднакви договори за всеки, който иска. Нашето правителство демонополизира пазара, като пусна да има и другия, не само един участник на този пазар".

Финансовият министър заяви, че не се чувства атакуван. Според него нападките не са спирали, а след като бюджетът за 2023 година бил изпълнен, започнали атаки по друга линия.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
26.01.2024 Даниел Лорер за апартамента на "Чаталджа": Няма абсолютно никакъв повод за спекулация относно продажбата
22.01.2024 Искрен Митев се обясни за апартамента на "Чаталджа"
16.01.2024 Знаете ли коя е "Кралицата на винетките"?
Още новини от Национални новини:
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", но сега пък го ...
Страшен потоп в наш областен град
Педиатър успокои: Ваксината за коклюш е напълно безопасна за брем...
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Страшен порой се изля над столицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).