Асен Василев: Не ме карайте да коментирам "полета на гълъба"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:12 / 07.12.2022
2114
Аз мисля, че Шенген е една много важна тема за българското общество. Знаем, че премиерът е човекът, който трябва да представлява държавата в ЕС и да води всички разговори, в т.ч. с другите представители на другите държави в ЕС – господин Рюте, канцлерът на Австрия. Така че бихме искали да чуем какво те са му казали и съответно каква е пречката България да не бъде приета в Шенген“. Това каза на брифинг пред журналисти съпредседателят на "Продължаваме промяната“ Асен Василев, предаде "Фокус".

На въпрос на журналистка как би коментирал обвиненията от страна на Гълъб Донев, че това е пиар акция от страна на Василев, че два дни преди това е започнал да говори за границата и сякаш  се противопоставя на това ние да влезем в Шенген, Асен Василев каза: "Не ме карайте да коментирам "полета на гълъба".

Но ние говорим за границата от май месец, не говорим от последните два дни. Оттогава взехме мерки, за да може "Капитан Андреево“ да бъде запушено като дупка в европейската граница. Служебният кабинет вместо да продължи тези усилия не само, че ги спря, а ги върна обратно – не си внесоха таксата за делото и ще го загубят срещу лабораторията.“

Другото нещо, което не се случи в този парламент е,че в първите дни на този парламент внесохме антикорупционните закони, за което холандците казаха, че те трябва да бъдат приети, допълни Василев.

"Днес за първи път, след като държавите обявиха, че ще ни спрат за Шенген, започнаха да се разглеждат тези закони. А два месеца се занимавахме с Изборния кодекс. Това, което в момента виждаме е, че вместо тези усилия да бъдат продължени, вместо да си свършим техническата работа и да нямат аргумент, с който да ни откажат, ние малко като след "дъжд качулка“ се сетихме чак като ни казаха – къде са ви законите за антикорупция, къде ви е границата сухопътната“?

Все още не сме получили покана за разговори с ГЕРБ, но моят съвет към господин Габровски е да се фокусира върху партиите, които биха осигурили подкрепа за евентуален кабинет, а след това ще обсъждаме 16-те политики, които ние ще подкрепим като опозиция, категоричен е Василев.

Виж коментарите (3)

Още по темата (379):
18.04.2024 Еврокомисар: Напълно готови сте за Шенген
11.04.2024 Заради Шенген: Христо Стоичков попиля австриеца Нехамер
03.04.2024 Адвокат Пламен Бекирски: Който е решил да отвлича детето си без съгласието на другия родител, има от какво да се безпокои
02.04.2024 Вътрешният министър на Австрия за влизането на Румъния и България в Шенген: Би било погрешно да се определи конкретна дата
02.04.2024 Два дни след присъединяването ни към Шенген, изведоха дете без съгласието на единия родител
01.04.2024 Вигенин убийствено ироничен, заговори за кораби и яхти
Още новини от Национални новини:
Слабото място на хиляди шофьори
Пенсионер, взел 100 лева добавка: Много е скъпо, седем лева за тр...
Зимата се завърна у нас, заваля обилен сняг
Гриша Ганчев не се оттегля, напротив - налива много пари
Експерт: Най-ниските цени на горива в ЕС са в България
Млечните продукти и яйцата в нашите магазини по-скъпи, отколкото ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).