Асен Меджидиев разпредели ресорите в Министерството на здравеопазването

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
19:20 / 15.02.2023
644
Министърът на здравеопазването Асен Меджидиев определи ресорите на заместник-министрите, информира пресцентърът на здравното ведомство.

Заместник-министър д-р Динко Странски ще отговаря за следните дирекции на Министерството на здравеопазването: "Лечебни дейности“, "Опазване на общественото здраве и здравен контрол“, както и дирекция "Търговски дружества и собственост“.

Д-р Странски ще контролира работата на Изпълнителна агенция "Медицински надзор“, на Националния център по заразни и паразитни болести, на Националния център по трансфузионна хематология и районните центрове по трансфузионна хематология, на Националния център по радиобиология и радиационна защита и на Националната експертна лекарска комисия. Той ще отговаря и за центровете за спешна медицинска помощ, както и за признаване на професионални квалификации по регулирани медицински професии и специалности в системата на здравеопазването.

Заместник-министър Катя Ивкова ще осъществява координация и контрол върху политиките в системата на здравеопазването в областите на дейност на дирекциите "Международни проекти и програми“, "Европейска координация и международно сътрудничество“, "Електронно здравеопазване“ и "Защита на правата на пациентите“.

Тя ще осъществява контрол върху дейността на Центъра за асистирана репродукция и Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ. Тя ще отговаря и за домовете за медико-социални грижи за деца и за центровете за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания.

Заместник-министър д-р Александър Златанов ще осъществява координация и контрол върху политиките в системата на здравеопазването в следните дирекции на министерството: "Бюджет и финанси“, "Лекарствена политика“, както и отдел "Обществени поръчки“ в дирекция "Стопански дейности и обществени поръчки“.

Д-р Златанов ще осъществява контрол върху Националния център по обществено здраве и анализи, Изпълнителната агенция по лекарствата, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, както и върху дейността на регионалните здравни инспекции и държавните психиатрични болници.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).