Арестуваха група за имотни измами, задържан е и бивш нотариус

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:18 / 27.02.2019
4681
Четирима в ареста заради имотни измами. Групата е била наблюдавана от миналата година, а ударите им били на територията на София. Сред задържаните е и бившият нотариус Боби Янков. Той е с отнети права, именно защото преди е участвал в схеми за имотни измами. Групата се е насочвала към самотни възрастни хора и към хора с психични заболявания, които са нямали наследници. Имотите са прехвърляни на подставени лица, фалшифицирани са пълномощни, както и саморъчно написани завещания. Обект на разследване са 23 имота. За 5 от тях има доказателства, именно затова и стойността на измамата към този етап е за 300 000 лв. Всички задържани са с богато криминално досие.

"Говорим за около 23 имота на територията на Столична община. Те са придобити чрез въвеждане в заблуждение на носителите на правата, тук говорим за собствениците. Под различен предлог, използвайки тяхната неопитност и неосведоменост. В групата участва и бивш нотариус", коментира ст. комисар Георги Хаджиев - директор на СДВР. Спецпрокуратурата ще поиска задържаните да останат за постоянно в ареста. Мярката им ще се гледа по-късно през деня.

Източник: Нова тв

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
За ужасна находка в козунак предупреди клиентка на верига магазин...
Да хванеш 120 кг шаран и да ти излезе солено
Проф. Рачев: Има лъч на надежда
Уникални кадри от нашето море
Министерството на финансите с новина за еврото
Христо Крушарски започна да инжектира в облаците натриев хлорид, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).