Апелативният съд в Бургас се произнася по делото срещу Йордан Лечков

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:56 / 15.02.2012
1311
В законовия едномесечен срок Апелативният съд в Бургас ще излезе с решение по делото срещу Йордан Лечков. Днес апелативните магистрати дадоха ход на делото.

Бившият кмет на Сливен бе осъден условно с лишаване от свобода за три години с пет години изпитателен срок. Лечков бе осъден да заплати и 670 000 лева пропуснати ползи за общината. Бившият кмет на Сливен бе признат за виновен за това, че в нарушение на служебните си задължения по Закона за общинската собственост и Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост, без търг или конкурс и без заплащане на наем, е разрешил на четири фирми да ползват собственост на община Сливен - бивш Зенитен полк. На територията на Зенитния полк бяха разположени машини на фирмата, работила по водния цикъл на града. Присъдата бе произнесена в началото на предизборната кампания. Още тогава кметът на Сливен каза, че ще обжалва.

Защитата на Лечков обжалване на постановената от Ямболския окръжен съд присъда. Днес стана известно, че прокуратурата също е внесла протест срещу решението на съда и е поискала преквалификация на обвинението в по-тежко.

Прокурорът поиска от съда жалбата на защитата на Лечков да бъде призната за неоснователна и съдът да потвърди решението на Ямболския окръжен съд. Лечков да бъде оневинен, настоя пък адвокат Иван Ангелов. По думите му неговият клиент не е извършил престъплението, за което е обвиняван. Пропуснати ползи за общината няма как да има, тъй като тя не е предвидела отдаването на въпросните терени на военното поделение под наем и след като приходи не са планирани, няма как да има и претърпени загуби. Пред съда Йордан Лечков каза, че отдавна се смята за невинен и се чувства обиден. Той поиска в решението на съда да чуе "невинен".

Източник: в. "Дневник"


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Габриела Руменова: Безопасността е най-важна при избора на играчк...
В АЕЦ "Козлодуй": Започва презареждането на пети блок с американс...
Жълт код за проливни валежи днес в Южна България
До 2026 г. изплащат пенсиите чрез пощите, предлагат да се удължи ...
Експерт за образованието: Големият въпрос, който учениците си зад...
Българин е похарчил 2 600 лева за бургери


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).