Американското посолство осъди колажа на "Възраждане" със Соломон Паси

Автор: ИА Фокус
Коментари (3)
17:20 / 17.07.2023
1574
Посолството на Съединените американски щати у нас излезе с позиция срещу разпространения в Telegram група на "Възраждане" колаж, на който е изобразен бившият външен министър на България Соломон Паси. Това стана ясно от пост, публикуван в официалната Facebook страница на посолството.

От американското посолство осъждат всички антисемитски изявления, "намерили място в политическия дискурс". Призовават за противопоставяне на всякакъв вид хомофобски прояви, заявявайки, че няма място за тях в едно демократично общество.

Цялата позиция: 

Ние се присъединяваме към хората в България, които осъдиха неотдавнашните смущаващи антисемитски изявления, намерили място в политическия дискурс. В едно демократично общество няма място за антисемитизъм или език на омразата под каквато и да е форма. Нека всички заедно се противопоставим на омразата и нетолерантността във всичките им форми.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Борисов осъди стрелбата над словашкия премиер Роберт Фицо
Свлачище на Прохода на Републиката затруднява движението
Дори опитен шофьор, може да пропусне този специфичен звук
Правителството реши: 39 млн. лева за заплати в университетите
Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичн...
Спипаха бракониер, той: Разхождам се въоръжен заради мигранти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).