Александър Везенков е носител на приза "Спортен Икар" за 2022 година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:55 / 15.12.2022
873
Александър Везенков е носител на приза "Спортен Икар" за 2022 година на Фондация "Български спорт". Баскетболистът заслужи наградата си, след като беше избран в идеалния отбор на Евролигата за миналия сезон, участва във Финалната четворка с клубния си отбор Олимпиакос, стана номер 1 в класацията по борби и трети при реализаторите с националния отбор на България на европейското първенство по баскетбол.

В категорията "Отбор на годината" наградата е за националния ансамбъл по художествена гимнастика, който стана световен шампион в многобоя и на съчетанието с три ленти и две топки в София и заслужи олимпийска квота за Париж 2024.

За "впечатляващо представяне" бяха отличени 17-годишната гимнастичка Стилияна Николова и скиорът алпиец Алберт Попов.

В категория "Млад и талантлив спортист" победител е 17-годишната лекоатлетка Пламена Миткова - световна шампионка в скока на дължина за девойки до 20 години в Кали, Колумбия.

Специална награда на Фондация "Български спорт" получава националният отбор по тенис за девойки до 18 години за историческата първа европейска титла в тази възрастова група.

Биатлонистът Благой Тодев и волейболистът Алекс Николов бяха отличени за "Пробив в световния спорт".

В категория "Достойно представяне" победители са Кирил Милов - световен вицешампион по борба в категория до 97 кг в Белград и европейски шампион в категория до 97 кг в Будапеща и Севда Асенова - бронзова медалистка в категория до 48 кг на Световното първенство по бокс в Истанбул и европейска шампионка от шампионата в Черна гора.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кампания 2024: Какви промени се готвят в обвързаното подпомагане ...
Вигенин води листата на БСП за евроизборите
Синоптикът Янков ни попари с прогноза за празничните дни
Велико Минков: Притеснявам се Габриела не е в добро психично съст...
Президентът на Хърватия: Само България е по-зле от нас
Плъзна нова измама с имейли, SMS-и и гласови съобщения


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).