Ако онлайн търговецът премълчи правото ни на отказ в 14-дневен срок, то той се удължава с още една година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:52 / 13.12.2022
2251
Онлайн търговецът премълчава за правото ни на отказ – срокът расте до година и 14 дни В случай че онлайн търговецът не Ви информира, че в 14-дневен срок имате право да се откажете от покупката през Интернет и не Ви предостави формуляр за упражняването на това право, срокът за връщане се увеличава с една година.

"Ако сега 14 дни е срокът, в който откакто получим стоката можем да се откажем от нея, щом търговецът не ни е информирал за законовото ни право да развалим сделката и не ни е предоставил такъв формуляр, заедно с пратката най-късно, то този срок се удължава на година и 14 дни в полза на потребителя“, обясни Габриела Руменова от онлайн платформата "Ние, потребителите“.

При отказ от покупката търговецът трябва да ни възстанови в 14-дневен срок заплатените от нас суми, включително и тези за доставката на пратката. Той може да задържи куриерската такса само ако при поръчката ние изрично сме пожелали доставянето да стане по различен от стандартния обявен от него начин.

Разходите по връщането на стоката обаче може да са за наша сметка, но това трябва да е предварително обявено в общите условия на магазина. Важно е да се има предвид, че правото на отказ не важи за всички стоки, но търговецът е длъжен да посочи когато то е неприложимо!

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).