Агроиновации: Стъртъпи кандидатстват за наградите на EIT Food

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:41 / 03.04.2020
384
Търсят се иноватори с продукт или услуга, които биха могли да трансформират агро-хранителния сектор! Наградите за иновации на EIT Food дават силен тласък на агро-хранителни стартъпи и възможността да спечелят до 25 000 евро безвъзмездно финансиране. 

Агроиновации: Шанс за летящ старт със 7 програми за България 

Как може да стане това? Европейският институт за иновации и технологии в храните (EIT Food) и Институт за агростратегии и иновации – ЕIT Food Хъб България, обявиха прием на заявления за конкурса през 2020 г. Това е темата на брой 145 на рубриката „Агроиновации“, която Агри.БГ реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации.

Европейският институт за иновации и технологии в храните (EIT Food) има мисия да трансформира хранителната система на Европа – да я направи по-добра за хората и планетата. Наградите за иновации на EIT Food са състезание за отличаване на предприемачи и стартъпи в ранна фаза. Целта е да се стимулира развитието на нови продукти и услуги, които да помогнат за трансформирането на агро-хранителната система – да стане по-здрава, по-устойчива и по-надеждна.

През 2020 г. на разположение са над 200 000 евро за предприемачи и стартъпи от следните страни: България, Хърватия, Чехия, Естония, Гърция, Унгария, определени региони на Италия, Латвия, Литва, определени региони на Полша, Румъния, Сърбия , Словакия, Словения, Португалия, определени региони на Испания и Турция.



Наградите ще бъдат разпределени по време на 17 регионални финала, като трите най-добри стартъпа ще вземат съответно по 1000 евро, 3000 евро и 5000 евро на всеки финал. Освен паричните награди участващите стартъпи ще се възползват от достъп до инвеститори, висококачествено обучение, както и до EIT Food общността от ментори и експерти.

Регионалните финали във всяка държава ще бъдат съпътствани от Демо дни, в които минимум един представител от екипа на стартъпа трябва да се включи. Той ще участва и в съпътстващото обучение, което ще бъде съобразено с нуждите на участващите стартъпи. Вероятните теми включват подготовка за презентиране на бизнес план, изграждане на силни връзки с инвеститорите, ефективна комуникация, източници на финансиране и маркетинг.

ЕIT Food Innovation Prizes ще завърши с гранд финал, по време на който носителите на първа награда от всички 17 държави ще се борят за спечелването на три основни награди: 10 000 евро, 15 000 евро и 25 000 евро.

Крайният срок за кандидатстване за всички държави е 19 април 2020 г. Повече информация за финансовата подкрепа, допустимите държави и региони и формуляра за кандидатстване са достъпни ТУК.



Накратко за EIT FOOD

EIT Food е паневропейско партньорство с ориентиран към потребителите подход, който има за цел да подпомогне иноватори, предприемачи и студенти да разработват и развиват решения на предизвикателства, пред които е изправено обществото в световен мащаб, да ускорят развитието и внедряването на иновациите, да създават работни места и кариери и в крайна сметка да повишат конкурентоспособността на Европа. Като една от най-мащабните световни инициативи, свързани с храните, EIT Food иска Европа да поведе една глобална революция в производството и иновациите при храните. Целта на EIT Food e да промени начина, по който нашата храна се произвежда, доставя, консумира и рециклира, и да създаде стабилен във времето и ефективен хранителен сектор, подкрепящ една устойчива и кръгова биоикономика.

EIT Food е част от Европейския институт за иновации и технологии EIT и в своите действия прилага Регионалната иновационна схема (RIS) на EIT. RIS е обединяващата схема на EIT общността, която има за цел да допринесе за подсилването на иновациите в европейските държави и региони, които принадлежат на групата на „скромните и умерени“ иноватори според разпределението, посочено в European Innovation Scoreboar.

Брой 145 брой на рубриката „Агроиновации“, която Агри.БГ реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации, е разработена по материали на Европейския институт за иновации в храните (EIT Food) и e предоставена като част от информационната кампания „Иновациите – винаги на мода!“.

Следете темата и на cap4us.agri.bg.



 

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).