Адвокатите на Очите за екшъна: Чисто клане, чиста екзекуция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
19:57 / 09.09.2016
5005
Несебърският бос Димитър Желязков - Митьо Очите е станал жертва на организирано покушение. Това заявиха в ексклузивно интервю пред bTV адвокатите му Петър Димитров и Радостин Пенев. Те заявиха, че групата около търсения за стрелбата Божидар Кузманов разпространява "митове" за себе си и за случилото се.

"Първият мит е, че те са жертвите в дадената ситуация, което не е вярно. Фактите го говорят, от тях няма нито един ранен, нито един с поне едно съдебно медицинско удостоверение,което да удостоверява, че има нанесени някакви увреждания (...) 

Твърдението, че са влезли 30 души в заведението, не е вярно. Но това ще бъде доказано в хода на следствието. Също така твърдението, че е било стреляно от групата на Димитър Желязков, не е вярно, тъй като никой не е имал оръжие от тях. Това е доказано, Не са намерени от полицията някакви оръжия, бухалки, ножове", посочи адв. Пенев.

По думите му ДНК на Никола Маринов от хората на Желязков е намерено по пълнителя на един от пистолетите, защото е бил бит с дръжката на оръжието.

"Те твърдят, че са жертви, че било самоотбрана, защо тогава от изстрелите и проектилите са в по-голямата част в гърба? (...) Каква самоотбрана има, когато стреляш в гърба на някой? Това си е било чисто клане, чиста екзекуция. 

По някакъв начин са разбрали, че той ще вечеря там и подготвена е тази засада, но не можем да разберем каква е целта, какво са целили с това, защо са го направили", коментира адв. Пенев.

Адв. Петър Димитров отбеляза, че интервютата, които хората на Кузманов дават, създават впечатлението, че "тези хора са мъченици, разбирате ли, мъченици, които най-скоро време трябва да бъдат обявени за светии". Той запита защо не са предоставени записите от складовете.

Съпругата на Желязков Антигона Янулис коментира въпроса с лечението му. 

"Те и за кръвта атакуваха. Колко кръв му била прелята и така и така. Вие знаете ли колко хора дойдоха доброволно да дарят кръв за него?", запита тя, а адв. Димитров добави и друг въпрос:

"Значи това, че е Димитър Желязков, значи ли, че не трябва да му се прелива кръв и да бъде оставен да умре?".


Виж коментарите (3)

Още по темата (118):
19.12.2022 Пак фалстарт на делото срещу Митьо Очите
22.12.2017 Делото за стрелбата по Митьо Очите не успя да стартира
21.04.2017 Пожар в ресторанта, в който простреляха Митьо Очите в Слънчев бряг
12.04.2017 Шефът на прокуратурата в Бургас: Нямам информация Митьо Очите да е стрелял в "4You"
20.01.2017 Митьо Очите отишъл да яде кюфтета с 30 въоръжени "дружки"
17.11.2016 Митьо Очите отново в болница заради болки в корема
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).