Адвокат на хакера Кристиян: Той е невинен и няма нужда да го доказва

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
20:21 / 18.07.2019
5018
"Кристиян е невинен. Докато не влезе присъда в сила, той е невинен. Това е презумпцията за невиновност, която важи за всеки от нас. Той няма нужда да доказва, че е невинен". Това заяви един от адвокатите на Кристиян Бойков - Любен Казанлиев.

Припомняме, че по-рано днес Кристиян, сочен за автор на хакерската атака срещу системата на НАП, беше освободен от ареста с мярка за неотклонение "подписка". Тя бе определена от Софийската градска прокуратура, два дни след задържането на 20-годишния младеж, предава Нова.

"Към момента това, което знаем е, че Кристиян е освободен. Правната квалификация е променена, но той продължава да е обвинен. Засега не можем да дадем повече информация. Надяваме се да му свалят обвиненията", каза още адвокатът.

"Кристиян е прекарал два дни в ареста без да е виновен за нищо. Компетентните органи ще кажат дали е виновен или не е. Ако кажат, че е, накрая съдът ще прецени", посочи още Казанлиев и допълни, че състоянието на Кристиян е повече от добро.

"Ние ще се борим до последно, защото смятаме, че е невинен и защото дори и най-ниското наказание считаме, че не е относимо към него. То ще му нанесе прекалено голяма вреда в професионален план, поради което той не може да си позволи да бъде обвинен и да не се защити адекватно", категоричен е адвокатът.

Относно това, кой и как е извършил хакерската атака, Казанлиев коментира: "Не мога да кажа какво се е случило и кой го е извършил, нямаме информация. Нашата стратегия е Кристиян да не се явява пред медии и пред камери".

Георги Янков, мениджър на компанията за киберсигурност, където работи 20-годишният Кристиян заяви, че Кристиян със сигурност ще се върне на работа при тях. "Не мога единствено да кажа кога. Засега сме щастливи, че сме заедно и че не е в ареста. Никой от нас не чувства справедливо това, той да бъде обвинен", каза още той.

Виж коментарите (1)

Още по темата (91):
26.02.2024 Отмениха глобата от над 5 млн. лева, наложена на НАП за теча на лични данни
06.03.2023 Започва делото за хакерската атака срещу НАП
13.05.2021 Осъдиха НАП за теча на лични данни след хакерската атака през 2019 г.
14.01.2021 Вдигнаха заплатата на шефката на НАП
09.09.2020 Споразумение между Германия и България е помогнало на хакерите, ударили НАП
01.09.2020 Съдът не пожали НАП
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).