90% от хотелите в Пампорово са заети

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:43 / 05.01.2012
1852
През първите седмици на зимния сезон хотелите в Пампорово са заети на 90%. Това съобщи председателят на Регионалната туристическа асоциация "Родопи" Пантелей Мемцов, цитиран от БТА. Засега предимно български туристи посещават курорта.

Наблюдава се спад с около 20% на английските туристи в сравнение с посещенията през миналата зима, но намалението се компенсира с привличане на клиенти от Балканските страни.

Смята се, че намалението на английските туристи е свързано със спрените през тази зима чартърни полети от Лондон към летище "Пловдив". Лондонските туристи към Пампорово вече кацат в София, с което се удължава с няколко часа пътуването им до планинския курорт

В дните около празниците и през ваканцията в курорта е имало повече български, руски, гръцки, турски, сръбски и македонски туристи. От бранша очакват повече руски групи около 7 януари, когато в Русия празнуват Коледа. Хотелиерите отчитат добър старт на сезона като цяло.

Източник: inews.bg


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Румен Радев налага вето на Закона за хазарта?
Почина Петър Бочуков
Желязков: Без експерименти като ротационни правителства
Заради изборите нова гореща телефонна линия
Собственик на магазин: Голяма верига е отчела за миналата година ...
Затруднено движение за автомобили на централен пловдивски булевар...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).