9% увеличение на билетите за влака

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:55 / 30.12.2011
1791
С 9 на сто ще скочат цените за возене с влак от 1 януари, напомнят от БДЖ. Увеличението се отнася до влаковете, субсидирани от държавата. За останалите търговски и бизнес влакове цената вече бе увеличена с 15 на сто от 1 декември. Запазват се картите за учещи, инвалиди, намаленията за майки с деца, както и за групово пътуване. Когато се купуват билети без преференциални условия по тях, най-изгодни са двупосочните билети.

Увеличението в цените на билетите беше поискано от БДЖ още през март 2011 г., но процедурата по съгласуването на този ръст отне повече време от планираното и вместо през септември цените се качиха за първи път на 1 декември. От дружеството напомниха, че те не са актуализирани от пет години, а през това време всички енергийни източници са поскъпнали - и горива, и електричество.

Ръстът в цените е една от петте мерки на БДЖ за постигане на основната цел на дружеството: да излезе на нула през 2012 г.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Ново земетресение в Южна България
Чакан ден за пенсионерите
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).