80 години от рождението на големия Стефан Данаилов – специалната програма започва днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:21 / 02.12.2022
1815
Специалната програма за отбелязването на 80 години от рождението на Стефан Данаилов започва днес.

В столичното кино "Одеон" ще бъде излъчена панорама от филми, любими на самия актьор, който почина преди 3 години. БНР е медиен партньор на честванията.

От днес до 8 декември включително в "Одеон" ще бъдат прожектирани 5 филма, които Стефан Данаилов приживе определял като най-значими в кариерата си – "Иван Кондарев", "Дами канят", "Морето", "24 часа дъжд" и "Борис Първи", каза журналистът Георги Тошев, който е инициатор на отбелязването на 80 години от рождението на актьора.

"До края на декември ще вървят две паралелни програми. Първата програма са петте филма, петте роли на Стефан Данаилов, които сам той избира като най-значителни от неговите 150 само филмови роли. Веднага ще ви издам, коя е номер 1 – Иван Кондарев. Филмът е на Никола Корабов – първият режисьор, който е пожелал да промени представата за енергичния, хулигана, любовника", каза Горги Тошев

"Стефан Данаилов на 80: години любов" е мотото на програмата под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, на която БНР е медиен партньор, с която се отбелязва годишнината.

Целта е почитателите му да си спомнят за таланта му с нова книга, нов документален филм, изложба и специален спектакъл в Народния театър - на 9 декември, когато е рождената му дата.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).