ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
4 години затвор за известен адвокат!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:56 / 21.06.2021Коментари (0)10252
© Телемедия
Върховният касационен съд потвърди решение на Пловдивския апелативен съд, с което е наложено наказание в размер на четири години лишаване от свобода на подсъдимия Лука Бельов. По отношение на подсъдимия Момчил Арнаудов наложеното наказание от две години лишаване от свобода е отложено с изпитателен срок от три години.

Пред Апелативен съд – Пловдив делото стартира по протест на Окръжна прокуратура - Пазарджик и жалби на Лука Бельов и съпроцесника му Момчил Арнаудов. Апелативните магистрати намалиха с една година петгодишната присъда за Лука Бельов и потвърдиха ефективното наказание на Момчил Арнаудов от две години лишаване от свобода, постановени от Пазарджишкия окръжен съд.

През 2019 г. Лука Бельов е признат за виновен от Пазарджишкия окръжен съд за това, че в периода от 03.12.2009 г. до 08.04.2010 г., в Пазарджик, при условията на продължавано престъпление, противозаконно е присвоил 144 550 лева, собственост на Община Ракитово, които владеел.

Сумата е постъпила по негова молба, по посочени също от него банкови сметки, по превод от частен съдебен изпълнител с длъжник акционерно дружество от Пловдив и взискател Община Ракитово.

Основанието за това е изпълнителен лист, издаден в полза на общината. След това парите са изтеглени от Лука Бельов на каса в банка. Преценено е, че обсебването е в особено големи размери и представлява особено тежък случай. Подсъдимият е лишен от право да упражнява адвокатска професия за срок от пет години.

Със същата присъда Пазарджишкият окръжен съд е признал Момчил Арнаудов за виновен в това, че на 28.10.2011 г., в Пазарджик, в качеството си на длъжностно лице – временно изпълняващ длъжността кмет на Община Ракитово, не е положил достатъчно грижи за ръководенето на изпълнителната дейност на общината и възложената му работа, като в нарушение на Наредбата за съставянето, изпълнението и отчитането на общинския бюджет е поел задължение, което не е включено в приетия бюджет на общината за 2011 година.

По този начин, без да е съгласувал проекта на договора с юрисконсулта на общината и в нарушение на дължимата грижа на добър стопанин, Момчил Арнаудов сключил абонаментен договор с адвокатско дружество за юридическо обслужване за срок от 48 месеца, с месечно възнаграждение по 1 030 лева. В резултат на това е заведено изпълнително дело и е издаден изпълнителен лист по описа на Велинградски районен съд. Наложени са запори на сметките на Община Ракитово от частен съдебен изпълнител. От банковата сметка на Община Ракитово са изтеглени парични суми в общ размер 76 454 лева и от това е настъпила значителна щета, като деянието е извършено умишлено.

Подсъдимият Момчил Арнаудов е лишен от право да заема обществена длъжност - общински съветник, за срок от три години, считано от влизане в сила на присъдата.

Върховният касационен съд измени присъдата му като отложи изтърпяването на наказанието му от две години лишаване от свобода с три годишен изпитателен срок. В останалата част решението на Пловдивския апелативен съд е оставено в сила.

Решението на Върховният касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Женски футбол
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: