36-годишна жена, починала в Пловдив, стана донор на трима души

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
17:29 / 10.01.2013
5136
Уникална операция извършиха във Военномедицинска академия в София. За първи път у нас екип от лекари направи ретрансплантация на черен дроб.

На 30-годишен мъж от Сливен е направено повторно присаждане на черен дроб заради възникнали усложнения и тежък кръвоизлив след първата му операция. Тя е била преди половин година.

Това е и първата донорска ситуация за 2013 година, при която 36-годишна жена, починала в пловдивска болница, стана донор на трима души и спаси живота им. В правителствена болница до края на деня ще бъдат направени и бъбречни трансплантации на двама души.

"Тук може би е мястото да благодаря на близките на този донор за този високохуманен акт, с който успяха да спасят живота на това момче и да имаме възможността да сменим болния дроб със здрав и да дадем още един шанс на това момче да живее, защото все пак той е на 30 години", коментира професор Никола Владов.


Източник: btv

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Има задържан след автомелето с ранени край "Маказа"
Експерт: Инфлацията е най-малкият проблем за Еврозоната
Банка сменя картите на 1 милион клиенти
Транспортират в София момиченцето, простреляно от сина на Божанко...
Майка на абитуриентка: Обувките й струват около 2 хил. лева
Първи кадри от катастрофата с камиони на път за морето


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).