3 тона хартия за рециклиране предаде НАП

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:32 / 29.01.2012
1604
3 тона употребявана хартия за рециклиране предадоха от НАП, спестявайки 2,2 милиона страници, съобщиха от приходната агенция.

От близо 2 години в НАП вътрешният обмен на всички документи в агенцията се извършна чрез електронна деловодна система. 184 принтера в централното управление и учебните центрове на НАП печатат двустранно документите, което пести допълнителни ресурси, съобщават от пресцентъра на НАП.

Средногодишно столичната дирекция "Обжалване и управление на изпълнението" издава по около 2500 решения, всяко от които по около 30 страници. Това означава, че новата практика спестява около 75 000 страници хартия на година.

От юни 2011 г. в Централно управление на агенцията се провежда "зелена" кампания за разделно събиране на употребявана хартия под мотото "Всеки лист хартия е глътка въздух, не го изхвърляйте!". Кампанията насърчава социалната и екологична отговорност у служителите на приходната агенция.

Пред сградата на централното управление на агенцията са монтирани стойки за велосипеди. По този начин служителите и клиентите на НАП могат свободно да се придвижват без да замърсяват средата.

В момента експерти на НАП работят по внедряването на цялостна система за управление на околната среда. Тази система ще позволи да се направи оценка на въздействието на дейността на агенцията върху околната среда и ще даде възможност да се вземат мерки за редуциране на това въздействие.

От НАП напомниха също, че ключова цел на агенцията е непрекъснато развитие на електронните услуги и намаляване на личните посещения в офисите, както и ограничаване разходите на клиентите при контакта им с администрацията.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
В тази билка има калий, калций, желязо, манган, магнезий и цинк, ...
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).