21-годишен младеж опита да се самоубие с антифриз

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:02 / 19.06.2023
1186
Опит за самоубийство с антифриз направи 21-годишен младеж, предаде кореспондент на "Фокус“. Момчето е прието в реанимацията на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново в кома, с нарушено дишане и пряка опасност за живота преди около месец.

След преглед лекарите установяват, че той е погълнал 500 ml антифриз, което е в пъти повече от научно доказаната смъртоносната доза – 20 ml концентрат.

Употребата на антифриз при човек най-често поразява мозъка, бъбреците и черния дроб, което води до изключително висока смъртност при тези случаи.

"Приехме момчето в кома, с неефективно дишане и бъбречна недостатъчност. Дълго време беше на апаратна вентилация и всеки ден се провеждаше хемодиализно лечение. Работихме съвместно с д-р Виолета Пашова, която е специалист по токсикология. Поетапно лечението започна да дава резултат. Той беше изведен от апаратната вентилация и започна бързо да се възстановява“, разказва началникът на отделението д-р Сибила Маринова.

Към днешна дата младежът е изписан.

"Изключително благодарни сме на лекарите, които положиха всички усилия, за да спасят сина ни. Ще им бъдем признателни винаги, тъй като през цялото време бяха до нас. Направиха истинско чудо и подариха втори живот на детето ни. Сега той е добре, възстановява се бързо и започна да се връща към своето нормално ежедневие“, споделя бащата на момчето.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
След тежкия инцидент: Пробите за алкохол и наркотици на шофьора с...
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
Военен камион се заби в бус с 20 души в аварийната лента на АМ "Т...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни
Някои търговци спират да издават хартиени касови бележки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).