2 лева ще плаща всеки, който иска да посети офис на банката в неработен ден

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:24 / 08.04.2024
9024
Задава се поредно увеличение на таксите на банките. В някои от тях то вече започна. Скачат таксите за различни услуги – теглене и внасяне на пари през банкомат, откриване и поддържане на сметки, плащане на услуги по банков път, sms известие за движение по сметката ни, теглене на пари от каса в банка. Най-екзотична изглежда "уикенд таксата" на банка, която ще бъде въведена от 10 май –2 лева ще плаща всеки, който иска да посети офис на банката в почивен или празничен ден. Това идва на фона на солидните растящи печалби в банковия сектор, като част от тях са именно от такси и комисионни. За изминалата 2023 г. те възлизат на повече от 1 млрд. лв.

Пред БНР финансовият анализатор от платформата MoitePari.bg Иван Стойков уточни, че основният приход на банките идва от кредитирането, което в момента е на рекордни нива. Приход има и от таксите, но те не са решаващото перо, подчерта той.

За него такса "уикенд" е екзотично звучаща. Той подчерта, че не е ясна и причината за въвеждането ѝ:

"Ако това е стратегия на банката за придобиване на конкурентно предимство, тогава този разход би трябвало да е за сметка на банката".  

Стойков подчерта, че в около 70-80% от банките размерът на таксите за обслужване на разплащателна сметка е сходен. Той обаче смята, че няма системно съгласуване на политики по отношение на таксите.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Д-р Миндов: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов с въпрос към правителството на Кирил Петков
Лоши новини за любителите на лова, таксите скачат двойно
Първи коментар на Кирил Петков след катастрофата
От МВР посочиха причините, довели до катастрофата с автомобила на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).