19-годишен преби и подстрига бившата си приятелка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
13:05 / 03.08.2023
4868
Районна прокуратура – Видин привлече в качеството на обвиняем 19-годишния Р.Р. по образувано досъдебно производство за извършени престъпления от НК.

Понастоящем е установено, че обвиняемият Р.Р. противозаконно лишил от свобода 22-годишната С.С., като я заключил в дома си в гр. Видин. Престъпното деяние продължило повече от две денонощия – от 12,00 ч. на 30.07.2023 г. до 06,30 ч. на 02.08.2023 г. Той нанесъл на жената побой с юмруци и ритници по главата и тялото и остригал косата й с ножица. Престъпното деяние е извършено от него в условията на домашно насилие по начин мъчителен и опасен за здравето на пострадалата.

Р.Р. е привлечен към наказателна отговорност и за неизпълнение на заповед за незабавна защита от домашно насилие от 10.07.2023 г. по гражданско дело на Районен съд – Видин. Той е задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие и му е забранено да доближава С.С. на разстояние по-малко от 100 метра.

Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието и са иззети вещи, имащи отношение към предмета на престъплението.

Наблюдаващият прокурор даде указания за действията по разследването, в това число конкретизиране на фактическата обстановка, касаеща време, място и начин на извършване на деянията. Предстоят разпити на свидетели и назначаване на комплексни съдебнопсихиатрични, психологически и съдебномедицинска експертизи. Следва да бъдат установени причинените на пострадалата телесни увреждания, техният вид и характер.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Видин Р.Р. е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо извършителя на престъпленията.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Тежка катастрофа спря движението за "Маказа"
Времето днес леко ще ни пообърка
Томина неделя е! Ето какво не трябва да правите днес
Kъмпингуването изживява своя Ренесанс
Източните Родопи пазят драматично минало
Румен Радев присъства на 148-ата годишнина от Априлската епопея в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).