1700 лева за трето дете у нас?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
15:58 / 15.02.2019
6160
ВМРО - София предлага програма за подкрепа на раждаемостта и помощи за образованите родители в столицата и има готовност да внесе документа до седмица в Столична община. Това съобщиха от структурата на ВМРО в столицата на брифинг в Народното събрание. От партията предлагат местният парламент да гласува по 200 лв. за първо дете на родители със средно образование, по 500 лв. - за второ и за трето по 1300 лв.

Парите за родители с висше образование скачат.  Родители с бакалавърска степен ще получават 250 лева за първо дете, за второ - 600 лв., а за трето 1500 лв. Още повече пари се отпускат за дете, чиито родители са "магистри". Така сумите растат съответно на 300, 700 и 1700 лв.

Патриотите обаче са заложили критерии. За да получат такава еднократна помощ, родителите трябва да имат минимум средно образование и уседналост в столицата поне две години преди раждането му. Ако имат само настоящ адрес, те трябва да са регистрирани поне от три години преди появата на хлапето.

По думите на общинският съветник Карлос Контрера, това ще коства на общината 6,5 млн. лева. По думите му само през последната година общината е приключила с 240 млн. преходен остатък и няма да има проблем с финансирането. Според Контрера това подпомагане не изключва кръга на хората, които и сега получават помощи и няма да има дискриминация. 

Депутатите от ВМРО пък обясниха, че целта е тази програма да стане национална. За целта те ще предоставят документа на общините в своите изборни райони и евентуално общинските наредби да бъдат променени. 

В мотивите си от ВМРО са записали, че в столицата се раждат по 13 000 бебета годишно, на които поне единият родител е с висше образование в 45 на сто от семействата. От партията изтъкват, че целта им е да стимулират раждаемостта сред отговорните родители в столицата.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).