ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
10 000 мераклии напират за армията, често играят и връзките
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:23 / 28.03.2012Коментари (10)4549
© Plovdiv24.bg
Професионален военен вече се става с дебели връзки. Високата безработица направи службата в армията в мечтана работа за редица българи, признаха войници и офицери, които имат различен стаж в армията ни. Формално приема на рейнджъри се осъществява със заповед на министъра на отбраната и назначаването на специални комисии. Реално обаче всичко зависи от командира на съответното поделение, твърдят запознати. На фона на икономическата криза у нас и съпътстващата я безработица сигурна заплата от 600 до 900 лв. не е за пренебрегване, особено в провинцията. Това е най-малката придобивка след служба в професионалната войска.

За постъпване на даден войник ходатайстват хора на различни властови позиции. Никога не става въпрос за пари, а по-скоро за услуги, които командирът на поделението прави на различни властимащи, разказаха запознати. Така например е известно, че в Сливен бивша общинска съветничка успя да уреди сина си като кадрови войник чрез ходатайство. След като бъде назначен на работа в армията, войникът има огромен шанс да замине на мисия. А оттам идват и големите заплати. Според върнали се от мисия рейнджъри всеки шест месеца служба зад граница носят най-малко по 20 бона. Затова и в момента за почти всяко място в армията напират поне по двама.

"Наистина има голям интерес към службата в армията. Постоянно имаме запитване по електронната поща на министъра на отбраната, в пресцентъра и в Централното военно окръжие", потвърди и полк. Цветан Цветков, началник на сектор "Кариерно развитие" във военното министерство. За жалост вече не съществуват центрове за набиране на войници, а свободните места се обявяват в сайта на военното ведомство и в Агенцията по заетостта.

"Набирането на войници е свързано с обявяване на длъжности, които са свободни за лица, завършили граждански училища. Търсим всякакви специалисти, които да попълнят тези длъжности", обясни Цветков, като подчерта, че засега свободни места няма. В

Централното военно окръжие вече се води специална статистика на всички кандидати да станат професионални войници. Преди да бъдат обявени свободните места, те се предлагат на вече наетите в армията. Така се дава преимущество на войника, който иска да се премести в друг град и на по-хубава позиция във войската.

Според Цветков най-вероятно през тази година няма да бъдат обявявани нови свободни места за професионални войници, защото престоят сериозни щатни промени в средата на годината. Едва след това ще е ясно дали ще има нужда от нови попълнения.

В момента в родната армия работят близо 20 000 българи.

Източник: в. "Стандарт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Ама каква е тази женска армия?Свършиха ли мъжете в Р.България?
+3
 
 
Имаме си армия, която използва повече дамски превръзки отколкото медицински...
+1
 
 
То останаха ли мераклии за там,не зная,освен за завършили момичета искащи постоянна работа,за сигурно майчинство,отпуски..и др. привилегии, а понякога колегите им вършат и работата,защото има и такива дето не знаят за какво иде реч. Жалка история ви казвам...
0
 
 
В заглавието има грешка-не често, а винаги играят вързанките :)
0
 
 
една жена, щом издържа 120 кг мъж връз себе си...какво ще я оплаши някакво си бойно снаряжение :))) По-скоро да се помисли върху едно родилно поделение...покрай ...бойните действия :) Като се сетя, тук в Търново....ми, тя която влезнала да става войник, за няма и 9 месеца..излиза в принудителен болничен... :)))))Дето се казва...то битки..сражения...но ..стават и инциденти...и опаля...имаме си прираст! Така се прави то...българска армия.При това ..ще има приемственост!!! Урияяяяя
0
 
 
Каква армия,какви 5 лева.само във търски град одрин има 100 000 търска армия,който е на по малко от 25 километра от границата.а нашите гранични поделения И танкови дивизии бяха унищожени.какво развитие имате в армията не мога да разбера.взема те си един билет И напъската българия,ако не,искате да умрете от глад И мизерия.
0
 
 
Упрявляващите смазаха всички поделения, с претекста, че на нас не ни трябва армия ... После изравниха всички цени с европейските освен заплатите и накрая ти викат "садете картофи" ...
+1
 
 
Нестига че е лукс а и само жени набутаха вътре!!!искам да ги видя с пълно бойно снаражение,как-ще издържат
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: