Читатели питат: Къде е Малонга? Plovdiv24.bg дава отговор

Автор: Стойчо Генов
Коментари (5)
09:39 / 27.07.2020
5396
Какво става с нападателя на Локомотив (Пловдив) Доминик Малонга? Къде е? Защо го нямаше в състава за контролата срещу Локо (ГО)? С тези въпроси няколко читатели на Plovdiv24.bg се обърнаха към нас, с молба да ги информираме какво се случва.

Тъй като в официалния сайт на черно-белите все още няма никаква информация по темата, а и никой от спортно-техническия щаб на клуба не я е коментирал пред други медии, Plovdiv24.bg се опита да внесе повече яснота, въпреки че вече бяхме писали за очакваната раздяла.

По наша информация Доминик Малонга вече не е футболист на Локомотив Пловдив. Неговият договор бе до края на миналия сезон, с опция за удължаване. Ръководството на клуба обаче не е задействало тази опция, тъй като такова е било желанието на треньора Бруно Акрапович.

Поради огромния интерес, Plovdiv24.bg изготви и подробна статистика за представянето на Доминик Малонга. С черно-белия екип той изигра точно 462 минути, но в 11 мача (включително и контролата срещу Царско село, която бе негов дебют). За този период нападателят се отчете с 3 гола в официалните двубои, реализира дузпа във финала за Купата срещу ЦСКА-София и вкара едно попадение в спаринга срещу Царско село. За целия си престой на Лаута Малонга записа средно по 42 минути на мач.

На практика, той беше конкурент на Анте Аралица в състава на черно-белите. За същия период (след рестарта на първенството след близо 3-месечната пауза заради COVID-19), хърватският нападател записа общо 632 минути на терена. Той игра в 8 мача (включително и контролата срещу Царско село), в които не успя да се разпише, а престоят му на терена бе 79 минути средно на мач.


Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).