Ботев продължава битката за Лига Европа, но остана без треньор за плейофа с Черно море

Автор: Стойчо Генов
Коментари (1)
22:49 / 07.07.2020
4846
Ботев (Пловдив) отстрани Етър с 1:0 в полуфиналния плейоф от втората осмица на Първа лига, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Антонио Вутов (28) бе автор на единственото попадение на базата в Коматево.

По този начин възпитаниците на Ферарио Спасов продължават борбата за 7-ото място. Тя ще се реши в мач срещу силно подмладения състав на Черно море, който е в събота на стадион "Тича" във Варна.

Феновете на жълто-черните пък продължиха войната си срещу Ангел Палийски и отново разпънаха транспарант с надпис: "Бултрас не вярва на сълзи и на червени бузи! Палийски вън!". Освен това, в знак на бойкот, агитката остави празна Трибуна Юг, но пък скандираше "Оставка" и обидни изрази към бившия изпълнителен директор.

Първото чисто положение в срещата бе пред вратата на домакините в 12-ата минута. Антон Огнянов центрира от корнер и Яни Пехливанов засече с глава, но вратарят Янко Георгиев успя да улови.

В 28-ата минута жълто-черните откриха резултата след груба грешка в отбраната на "болярите". В опит да изнесат топката, те я изгубиха и Джонатан Перейра подаде към Антонио Вутов. Той си нагласи кълбото на левия крак и с удар по земя от 22 метра изненада вратаря Анатоли Господинов, който също не се намеси по най-подходящия начин - 1:0.

В 67-ата минута голмайсторът Антонио Вутов се контузи и бе изнесен на носилка, а на неговото място влезе Иван Василев. Веднага след това Милчо Ангелов прати топката във вратата на Ботев, но попадението правилно бе отменено заради засада.

Няколко минути по-късно Ферарио Спасов изпусна нервите си, оспорвайки едно решение на съдията Георги Иванов, и получи червен картон. Това означава, че при гостуването във Варна "канарите" няма да бъдат водени от своя треньор. В 82-ата минута Етър остана с човек по-малко заради изгонването на Яни Пехливанов, който фаулира Джонатан и му бе вдигнат втори жълт картон. Четири минути след това бе изгонен още един футболист на Етър - Божидар Кацаров.

Ботев игра в състав:

Янко ГеоргиевФилип Филипов, Станислав Работов, Иван БандаловскиЛазар Марин, Джонатан Перейра, Костадин Ничев (90+3- Димитър Пройчев), Тодор Неделев, Станислав Шопов, Фабио Бурбано, Антонио Вутов (67- Иван Василев).



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).