ЦСКА-София потвърди за COVID-19, изнесе резултатите от всички тестове

Автор: Стойчо Генов
Коментари (2)
10:09 / 22.06.2020
4549
Ръководството на ЦСКА-София използва официалния клубен сайт, за да потвърди информацията за положителна проба за коронавирус на свой футболист. От "Армията" направиха разяснение и за последвалите тестове на всички служители в клуба.

Публикуваме без редакторска намеса официалното съобщение на ЦСКА-София:

Армейци,

Във връзка с възникналата ситуация в клуба Ви информираме за следното:

Проведените в неделя сутринта от референтната лаборатория към Военномедицинска академия PCR тестове дадоха отрицателен резултат! На спортната ни база "Панчарево“ бяха изследвани всички футболисти, треньорски и спортно-технически щаб, ръководството на клуба и обслужващ персонал. Потвърждава се единствено положителната проба на нападателя Томи Юрич, който още с появата на първите съмнения за COVID-19 в четвъртък е изолиран и за него се полагат необходимите медицински грижи.

Радващо е, че в момента той няма видимо проявени симптоми и състоянието му е много добро, но до пълното му излекуване ще се спазва необходимия карантинен период. Тестът на другия футболист, който заради здравословни оплаквания пропусна дербито - италианеца Стефано Белтраме, е отрицателен и той скоро ще се присъедини към заниманията на отбора.

ЦСКА като отговорен клуб заявява, че ще продължи да изпълнява стриктно предписанията на БФС и държавните институции, касаещи всички мерки за безопасността на състезателите и служителите си по време на тренировъчния процес и предстоящите мачове за шампионата и турнира за Купата на България.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).