БФС с много важно уточнение за крайното класиране, засягащо Локо и Ботев

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
09:08 / 19.06.2020
3837
Българският футболен съюз уведоми клубовете, участници в първенството на ППЛ, че предвид форсмажорните обстоятелства, довели до редуцирания календар на настоящия шампионат, при равен брой точки на два или повече отбора в крайното класиране за сезон 2019/2020 в Първа професионална лига, финалните позиции ще бъдат формирани на база на директните двубои между отборите в редовната фаза на първенството (до изиграването на 26-и кръг включително).

Корекцията е с цел максимално спазване на правилата за равнопоставеност между клубовете и анулиране на фактора "единично домакинство" в последващите етапи на шампионата при формирането на крайното класиране, уточниха официално от футболната ни централа.

Това означава, че в борбата за медали Локомотив Пловдив ще има предимство пред ЦСКА-София, ако двата отбора завършат сезона с еднакъв актив от точки (двата двубоя досега завършиха 1:0 и 1:1). В същото време черно-белите ще отстъпят пред Левски, ако двата тима са с равен брой точки, тъй като загубиха на Герена, а мачът на Лаута завърши 0:0.

Ботев (Пд) пък губи предимство срещу Арда в директните двубои заради гол на чужд терен, отбелязан от кърджалийския тим в Коматево (двата двубоя завършиха 0:0 и 1:1).


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).