Ботев разгроми Марица с 6:0, "канарите" сложиха тениски за Тоско

Автор: Стойчо Генов
Коментари (6)
16:10 / 15.01.2020
6754
Ботев (Пд) разгроми Марица с 6:0 в първата си контрола за 2020 година, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Двубоят се игра на естествен терен №1 на базата в Коматево. Александър Тонев (3), Филип Филипов (22), Станислав Шопов (30), Лъчезар Балтанов (43), Димитър Тонев (80) и Стефан Попов (88) се разписаха за жълто-черните.

Футболистите на Ботев излязоха за спаринга с черни тениски с надпис "Бултрасите живеят вечно" с лика на починалия привърженик Тоско Бозаджийски.

Резултатът бе открит още при първата по-сериозна атака на "канарите" в 3-ата минута. След многоходова комбинация топката попадна в Александър Тонев фронтално срещу противниковата врата. нападателят си я нагласи и с левия крак технично я прати в горния десен ъгъл на вратата на Марица за 1:0.

20 минути по-късно Ботев удвои резултата след куриозно попадение. Филип Филипов проби по десния фланг и опита центриране от близо 30 метра. Получи се лек рикошет, който изненада вратаря на Марица и той изпусна топката в собствената си мрежа за 2:0.

В 30-ата минута преднината на "канарите" стана класическа. С основен принос за попадението бе Александър Тонев, който проби по лявото крило и почти от аутлинията пусна пас по земя, успореден на голлинията. Младокът Станислав Шопов бе оставен непокрит и от непосредствена близост засече с крак за 3:0.

Две минути преди почивката капитанът Лъчезар Балтанов се разписа за 4:0 след самостоятелен пробив отдясно.

В 80-ата минута Димитър Тонев бе изведен сам срещу вратаря на Марица Илия Николов и шутира покрай него за 5:0.

Две минути преди края след дълго центриране Стефан Попов овладя в наказателното поле на гостите и с шут от въздуха простреля Илия Николов за окончателното 6:0.

Ботев игра в състав:

Янко ГеоргиевФилип ФилиповКристиан Димитров, Станислав Работов, Лазар МаринРадослав ТерзиевЛъчезар Балтанов, Станислав Шопов, Александър Тонев, Бисер Бонев, Никола Илиев (Костадин Ничев, Димитър Тонев, Стефан Попов).


Виж коментарите (6)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).