Мечтите продължават! Головата машина Локомотив няма спиране!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (21)
19:18 / 05.10.2019
14946
Локомотив Пловдив продължава да играе страхотно и да мечтае за нещо голямо през настоящия сезон. Черно-белите шокираха Етър с 5:0 като гости в мач от 12-ия кръг, който се игра на стадион "Ивайло" във Велико Търново, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ален Ожболт (4), Димитър Илиев (39, 44-дузпа) и Стивън Езе (71, 87) вкараха за пловдивчани.

На трибуните освен цялото ръководство на Локо, беше и националният селекционер Красимир Балъков, който упорито продължава да не вика в тима отлично играещият капитан на пловдивчани Димитър Илиев.

С най-убедителния си успех този сезон възпитаниците на треньора Бруно Акрапович останаха на трето място във временното класиране, но вече са с актив от 26 точки. Освен това "смърфовете" продължиха уникалната си серия и вкараха минимум по 3 гола в пети пореден официален мач (4 от първенството и един за Купата на България). Най-доброто нападение в България в момента има вече 32 попадения на сметката си.

Черно-белите откриха резултата още при първата си атака в 4-ата минута. Капитанът Димитър Илиев получи топката на около 30 метра от вратата на домакините и изведе по чудесен начин Ален Ожболт сам срещу Христо Иванов. Нападателят шутира с десния крак, пращайки топката под плонжа на викания в националния отбор вратар за 0:1.

Няколко минути по-късно Локо създаде нова опасна ситуация. Димитър Илиев преодоля Иван Иванов и отправи удар, но право в ръцете на Христо Иванов.

В 38-ата минута пловдивчани удвоиха преднината си. Парвиз Умарбаев напредна по лявото крило и изведе Ален Ожболт в наказателното поле. Словенецът продължи атаката и подаде по земя към Димитър Илиев, който засече с крак покрай плонжа на вратаря за 0:2.

В самия край на полувремето Локо реши всичко с трети гол. Димитър Илиев с хитър финт се освободи от защитник на Етър и проби към противниковата вратар. В последния момент капитанът бе съборен от бившия "смърф" Здравко Илиев и съдията логично отсъди дузпа, вдигайки и жълт картон на защитника. Димитър Илиев бе точен от бялата точка за 0:3, като това бе неговият гол №8 от началото на шампионата.

В 71-ата минута Парвиз Умарбаев центрира от корнер на далечна греда, където Стивън Езе надскочи защитник на "болярите" и засече с глава за 0:4.

Три минути преди края Давид Малембана стреля силно от фаул. Вратарят на домакините Христо Иванов, но топката отиде при Стивън Езе, който направи успешна добавка с крак - 0:5.

Локо игра в състав:

Мартин ЛуковСтивън Езе, Диниш Алмейда, Давид Малембана, Милош Петрович (69- Петър Витанов), Парвиз Умарбаев, Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен (80- Анте Аралица), Георги Илиев (78- Един Бахтич), Димитър ИлиевАлен Ожболт.



Виж коментарите (21)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).